Nuttige links
Tele-Onthaal
Tele-Onthaal is een vrijwilligersorganisatie die in alle vertrouwen luistert naar wat je bezighoudt. Wie nood heeft aan een gesprek, kan 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 gratis hier terecht. Elk gesprek met Tele-Onthaal is anoniem.
Gaat het even wat moeilijker? Dan kan je er terecht voor een warm en veilig gesprek.
Awel
Hulplijn voor kinderen en jongeren. Awel neemt jouw verhaal ernstig. Luisteren, meevoelen en meedenken, dat is wat we doen.
Je kan gratis en anoniem bellen, chatten, mailen, je eigen verhaal delen met leeftijdsgenoten of dat van anderen lezen.
Zelfmoordlijn
Bij Zelfmoordlijn 1813 kunnen personen met zelfdodingsgedachten, hun omgeving en nabestaanden gratis terecht voor een hulpverlenend gesprek. Praat er over. Onze deskundige vrijwilligers luisteren naar jouw verhaal. Anoniem, eerlijk en zonder oordeel.
Hulplijn geweld, misbruik en kindermishandeling
1712 is een hulplijn voor iedereen met een vraag over geweld, misbruik en kindermishandeling. Kreeg je vroeger of nu te maken met geweld? Je kan gratis en anoniem bellen, chatten of mailen.
Nu praat ik erover
Je kan hierover anoniem chatten met één van onze gespecialiseerde medewerkers.
Eetexpert
Heb je last van een eetstoornis en zoek je hulp? Ken je iemand die hier last mee heeft en wil je hulp bij het zoeken van een zorgverlener? Eetexpert is het Vlaams Kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Bij ons kan je terecht voor hulp of informatie. Je vindt hier tal van wetenschappelijk onderbouwde informatie en tools die je op weg zetten.
ANBN
Heb je een eetprobleem? Ben je familie of partner van iemand met een eetstoornis? Ben je op zoek naar informatie over eetstoornissen? De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa biedt informatie en ontmoeting voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving.
Diabetes Infolijn
De Diabetes Infolijn is een gratis, discrete infolijn die instaat voor alle inhoudelijke vragen rond diabetes. Zo informeert, connecteert en mobiliseert de Diabetes Liga iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt. Je kan er terecht voor de meest uiteenlopende diabetestopics.
JAC
Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om alleen te gaan wonen? Of over je rechten en plichten?…. Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.
CAW
Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Met vragen en problemen over welzijn kan je gratis en anoniem terecht bij een Centrum voor Algemeen Welzijnswerk. Zij kunnen helpen bij allerlei zaken: relatieproblemen, persoonlijke problemen, financiële of materiële problemen, … . Je kan er terecht met of zonder afspraak, via telefoon, chat, e-mail of voor een gesprek met een hulpverlener in een van de centra.
Lumi
Lumi is er voor iedereen met vragen over seksuele voorkeur en gender. Je kan terecht bij Lumi voor een anoniem gesprek. Ze bieden een anoniem luisterend oor, infokanaal en veilige plaats. Je kan hier ook discriminatie omwille van je seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie melden.
Autisme Chat
Je kan op de Autisme Chat terecht met autismegerelateerde vragen en/of zorgen, opvoedingsgerelateerde vragen, nood aan een luisterend oor, informatieve vragen, oplossingsgerichte ondersteuning, een situatie bespreken en samen nadenken…
De Autisme Chat is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) autisme, en ook voor hun omgeving
Autismetelefoon
Een vermoeden van autisme bij jezelf, je kind, partner, collega,..? 1001 vragen over hoe je autisme een plek in je leven geeft? Iedereen met vragen of nood aan een luisterend oor kan bij de Autismetelefoon terecht.
De Autismetelefoon wordt bemand door persoonlijk betrokkenen, zoals ouders, partners,… en personen met autisme.
Teleblok
Verloopt je blokperiode niet zo vlot? Heb je vragen of maak je je zorgen? Of wil je je frustraties even kwijt?
Teleblok biedt je een luisterend oor, vertrouwelijk en anoniem. Je krijgt er geen kant-en-klare oplossingen, maar Teleblok zet samen met jou alles op een rijtje en zoekt naar gepaste oplossing.
Druglijn
De Druglijn is er voor vragen over drank, drugs, pillen, gokken en gamen. Zoek je informatie of wil je meer weten over preventie? Ze bieden iedereen een antwoord op maat. Ben je student, gebruik je zelf of ben je ouder, partner, vriend, familielid, … van iemand die gebruikt? Ze staan je graag anoniem te woord.